Friss vér a székletben

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktornő!
2 napja, hogy friss piros vért láttam a székletemben. Először több mennyiségben, de nem túl sokat, másnap meg csak igen kevés mennyiségben. Előző napokban előfordult egy párszor hasmenés, de nem egymás utáni napokban és nem rendszeresen. Minden nap van székletem, állaga nem kemény. Külső aranyerem van, de azzal most nincs gond. Nem tapasztaltam még ilyet. A közérzetem jó, nem vagyok letört, a fáradságot is annak tudom be, hogy a hét minden napján dolgozok, és nincs egy szabad napom, hogy ki tudjam magam pihenni. Mikor tapasztaltam ezt a problémát reggel, előtte való nap sokat emeltem.
38 éves férfi vagyok. A családomban nem fordult elő daganatos megbetegedés a tudtom szerint. Mi lehet a bajom? Mit tanácsol nekem?
2011. 10. 10. | 15:26

Kedves Kérdező!
A végbél nyálkahártyájából származik a vérzés. Ez a tünet előfordulhat hasmenés esetén is nem csak kemény széklet esetén. Alkalmazzon probiotikus kúrát és kerülje a fűszeres ételeket. Helyileg alkalmazzon aranyér elleni kenőcsöt és minden székelt után vegyen ülőfürdőt. Amennyiben újból jelentkezik keresse fel háziorvosát, fizikális vizsgálat szükséges.

Orvosszakértő 2011. 10. 12. | 13:56
close