Kellemetlen székelés

Orvos válaszol rovat
Volt egy héttel ezelőtt kelés a combomon. Orvosom kiirt antibiotikumot meg probiotikumot ajánlott hozzá. Antibiotikum: Amoksiklav-amoxicillinum trihidricum kalii clavulanas. Probiotikumot kaptam gyógyszertárban: AntiLac-synbiotikum probiotikumok prebiotikumok. Ezeket szedtem, és használtak is.

A harmadik nap délelőtt háromszor mentem WC-re híg széklettel, amely mint a víz, úgy jött belőlem. A következő reggel szintén kétszer ugyanúgy. Ezután a széklet állaga hígról normálisra váltott, azonban a végbelem nyílását nagyon kezdte marni, csípni.

Azt gondoltam, hogy erőset ettem, azért. A következő napokon azonban szintén ugyanúgy szúró, égő, csípő érzés jelentkezett a végbéltájékon, de nagyon kellemetlenül. Most ott tartok, hogy nem csíp annyira, de mikor megyek WC-re, már előre félek, mert olyan nehezen jön ki, hogy már fáj és már a víz ver, kezdek rosszul lenni tőle. A széklet kemény és nem véres. Nem tudom mitévő legyek. Kérem adjanak valami tanácsot! Köszönöm előre is válaszukat s bízom szakértelmükben.
2011. 02. 02. | 19:59

Első lépés a kamillás ülőfürdő minden széklet után. Használjon aranyér elleni kenőcsöt átmenetileg. Kerülje a zsíros-fűszeres ételeket és nem lesz kellemetlen a székelés. Egyen több növényi rostot és igyon elég folyadékot (szénsavmentes ásványvíz, tea).

Orvosszakértő 2011. 02. 06. | 12:56
close