Vírusfertőzést követő hasmenés kislánynál

Orvos válaszol rovat
Kislányomnak 2 hete befejeződött arcüreggyulladása, légcsőhurutja volt, amely 4 hétig tartott. Antibiotikumot kapott 15 napon keresztül (Klabax), utána homeopátiás gyógyszereket szedett 2 nappal ezelőttig, és 4 hétig reggel éjgyomorra Progastro Kidet ivott.

3 napja hasmenése van, amely gyomor és hasfájdalommal kezdődött (középen). Először normál széklete volt, majd aznap másodszor már lágy állagú. Másnap szintén lágy állagú volt a széklete, amely háromszor volt neki aznap. Estére már egész világos színű lett.

Semmit nem evett aznap, csak kekszet, ropit, teát ivott és burgonyapürét sósan. Elengedtem iskolába és most, ahogy az iskolából 4 órája hazajött, világos, lágy és nyákos, nyálkás széklete volt. A gyomra fáj és a kis mellébe is bele-bele nyilall. Egyébként jókedvű, leckét csinál most. A Progastro Kidet is abbahagytuk 3 napja. Mire lehet gyanakodni ebben az esetben? Mit tegyek?
2011. 01. 10. | 17:10

Könnyen elképzelhető, hogy egy vírusos gyomor-bél rendszeri fertőzés zajlik. A javaslatom a bő folyadékfogyasztás (tea, szénsavmentes ásványvíz). Az egyszerű szénhidrát, péksütemények, gyümölcslevek kerülése. Folytassa a probiotikus kúrát és várjon még pár napot. Amennyiben nem javul keresse fel háziorvosát, széklettenyésztés szükséges lehet.

Orvosszakértő 2011. 01. 13. | 12:41
close