Székrekedés kicsinél

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Kislányom szépen szobatiszta lett 2 éves korára,hogy már ő nem akarta a pelust használni.Már szűkítővel is vécézett,de mostanában van volt szorulása, és keményebb volt a széklete, és mivel érezte hogy fáj így azóta nem ül a bilire.Hiába adtam neki hashajtót, és glicerines kúpot még úgy sem sikerült, hogy ráüljön a bilire.Kicsit szivárgott a bugyiba,de akkor sem ült rá a vécére vagy a bilire.Elvittük a kórházba ahol folyékony volt a széklete már,de ha nem ül rá a vécére,akkor a kúptól sem jött volna ki,ugye?Mit lehet ilyenkor csinálni?Most megint 3 napja nem volt széklete, hashajtót kapott és adok még kúpot és várjunk 1-2 napot,hátha ráül?Nem szeretném megint a kórházba vinni!Vigyem valahova még a kislányomat?
2011. 04. 29. | 14:47

Kedves Kérdező!
Gyermeke a negatív “székelési élmény”, fájdalom miatt nem akar bilire ülni. Amennyiben sikerül megoldani a székrekedést, a székletürítés nem lesz fájdalmas, ismét bilire fog ülni.
Javasolt: bő folyadékbevitel, rostdús étrend, zöldség, gyümölcs fogyasztása, kakaó, csokoládé mellőzése, valamint laktulóz tartalmú szirup napi rendszerességgel(!) történő fogyasztása!

Orvosszakértő 2011. 05. 03. | 14:36
close