Székszorulás

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Nekem olyan problémám lenne a székeléssel, hogy egy ideje azt vettem észre mintha mindig szorulásom lenne, nehézkesen tud távozni a széklet, de nem minden esetben kemény az állaga! De ha hasmenésem van akkor nincs probléma! A napi széklet ürítéssel sincs gond, mert szinte minden nap van! Azóta vettem eszt észre mióta sokat voltam vendégségben és ott mindig szorongtam ha WC-re kellett mennem! Túlságosan központi helyen volt a WC, és ez zavart. Meg azt vettem észre hogy ha elfoglalom magam közben, pl telefonon olvasok valamit, vagy elgondolkodok valamin akkor könnyebb, mert nem arra figyelek hogy WC-n vagyok!
Nem tudom hogy most testi probléma lehet, vagy csak egy berögződés amiatt hogy ott a vendégségben nem mertem WC-re menni!?
Néha előfordul, hogy a papír véres lesz, de csak ha nagyon kemény, és gondolom ilyen esetben ez nem nagy probléma, meg a vér élénk piros!
Remélem ön tud nekem segíteni. hogy mi is a problémám, és mi lenne a megoldás!
2011. 08. 05. | 13:29

Kedves Kérdező!
A probléma eredte egyértelműen pszichés. Pontosan látja a szorulásos panaszok okát. A kemény széklet valóban tud nyálkahártya sérülést okozni és vérezni. Amennyiben ez túl gyakran fordul elő tartós következményei lehetnek. Használjon székletlazítót és probiotikus kúrát. Kerülje a sok egyszerű szénhidrátot és minden nap mozogjon legalább fél órát. Sajátítson el stresszkezelési technikát.

Orvosszakértő 2011. 08. 08. | 15:13
close