Végbél-duzzanat

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Pár napja vettem észre, hogy a végbelemben valamiféle duzzanat alakult ki. Nem tudom mire vélni ezt. Tünetei nem voltak. Egyik napról a másikra jött elő. Nem fáj, székelésnél nem volt semmi problémám. Ez a második nap, hogy ez a duzzanat ott van, és észre vettem, hogy azóta a gyomrom kissé ég, és mintha kissé fel lennék puffadva. Ugyanakkor nyálkás-kocsonyás a székletem. És többször van székelési ingerem. Két napja reggelente görcsöl a hasam, és hasmenésem van néha.

21 éves nő vagyok. Mostanában nem eszem rendszeresen, ez a munkámnak köszönhető. Folyadékbevitelem is túl alacsony. Állandó sápadtság és alacsony vérnyomás jellemző még rám.

Régebben volt egy berepedésem a végbelemen, viszont az begyógyult. Lehetséges, hogy ez valamennyire befolyásoló tényező?

Esetleg valamilyen vény nélkül kapható gyógyszerrel, kúppal, krémmel lehet-e ezt kezelni?
Milyen orvoshoz fordulhatok a problémámmal?

2011. 05. 23. | 12:00

Kedves Kérdező!
Ez valószínűleg aranyeres csomó. Figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra, alkalmazzon probiotikus kúrát. Kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, szénsavas italokat. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. Kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon helyileg aranyér elleni kenőcsöt, krémet. A problémával, ha nem javul proctológiai vagy gasztro-enterológiai szakrendelést keressen fel.

Orvosszakértő 2011. 05. 26. | 16:15
close