Epegyulladás, vesegörcsök

Orvos válaszol rovat
Kedves Doktor Úr/Doktornő!
2-3 havonta előfordul velem a következő: esti órákban hasfájás és székelési inger jelentkezik. Székelés után kicsit jobb lesz, de negyed órával utána megint jelentkezik székelési inger, de már nagyfokú émelygéssel és rosszulléttel, hidegrázással. A második székelés után a panaszok az éjszakára már abbamaradnak, de reggel émelygésre ébredek, és ez egész nap tart.
De sokszor van, hogy nem ilyen „radikális” a dolog: néha csak egy kis hányingerre ébredek, és aztán másnap ugyanúgy émelygek egész nap.
Refluxom van és nemrég az epémben egy kis gyulladást találtak, melyet diétával „próbálok” kezelni. Valamint vesekövem is van. Azért fordultam Önhöz, mert nem tudom ez most melyik. Mert a vesegörcsöknél is éreztem ilyen nagyfokú rosszullétet és hidegrázást, de akkor fájt a vesém. Ezeknél pedig nem. Mi lehet a probléma?
2012. 06. 18. | 08:57

Kedves Kérdező!
A panaszok alapján konkrét diagnózis nem merül fel bennem. A székelési inger, a hasfájás, a hidegrázás lehet diverticulosis, diverticulitis tünete. Ez a betegség vaktasakok kialakulását jelenti, általában a szigmabél területén. Javaslom, fogyasszon sok rostot és folyadékot, mozogjon rendszeresen, intenzíven és használjon pre- és probiotikumot.

Orvosszakértő 2012. 06. 19. | 19:32
close