Kemény, világos színű széklet gyermeknél

Orvos válaszol rovat
Gyermekem 18 hónapos. Lassan két hete van nehéz, kemény széklete, aminek a színe világosbarna, sárga, gombócokban jön ki. Van mikor sikerül kinyomnia, de van mikor darabokban. Voltam vele háziorvosnál, ő ízesített paraffin olajat írt neki, ami nem igazán használ, mert igaz, hogy van széklete, de semmit nem változott neki, ugyanolyan kemény, és talán még fájdalmasabb.

Használtam előtte Laevolac szirupot, ami persze nem javított rajta, így írta az orvosa a paraffin olajat. Germicin kúpot is kipróbáltam. Mit javasol, mit tegyek?

Sok mindent kipróbáltam, de eddig egyik sem könnyített gyermekemen, és nem lazította székletet. Azt még el kell mondanom: sokat betegeskedett a kisfiam az előző hónapokban, tavaly kiszáradással is feküdtünk (2009 októberben) kórházban, utána szedett gyógyszereket, mivel erős köhögése volt, és a mandulája volt begyulladva. Vérszegény is volt, de mikor szedte a gyógyszereket befejeztük a maltofert, mivel az vérszegénységre van. Kérem segítsen egy kétségbeesett anyukán!
2011. 01. 03. | 20:41

A legfontosabb, hogy legyen meg a naponkénti elég folyadék (10 kg-s gyermek kb. 1 liter). Több növényi rostot fogyasszon gyermeke és alkalmazzon probiotikus kúrát.

Orvosszakértő 2011. 01. 06. | 20:43
close